onsdag 12 mars 2014

Tokyo - ett hörn av himlen?


Japan är allt vi trodde att det skulle vara och ganska mycket mer! Uppvärmda toasitsar, ja tack! Beställa sin middag i en liten maskin, ja tack! Spendera timmar i sjuvåningshus fyllda av olika spel, ja tack! Finns himlen så ser den ut som Tokyo.

Med dygnet åt helvete felvänt kämpade vi oss ut på Tokyos gator igår. Redan då visade sig staden från sin bästa sida, eller snarare dess invånare. Välkommen till trevlighetslandet! Här finns mysiga barer med personal som mer än gärna vill träna sin engelska genom att spritslar glädje över en. "I like music from Sweden, guess the band" säger en bartender på ett skönt hak. ABBA, Europe, Robyn, Avicii gissar vi. Men nej, rätt svar var betydligt mer oväntat än så: Dirty Loops! Därefter spirade vänskapen mellan oss och vi ritade teckningar till varandra och drack saft natten lång.

Förutom trevligheten tog lugnet här i Tokyo mig på sängen. Det är asstort och folkhorder både till höger och vänster och ovanför en. Men konstigt nog är stressnivån betydligt lägre än i Stockholm. 

Folk springer inte. Folk cyklar som att de är på semestertur. Folk står prydligt och lugnt och väntar på att få korsa vägen eller hoppa på tunnelbanan. Lugnet kanske något att ta med  sig hem utöver souvenirerna? 

Apropå tunnelbanan - det varnas mycket för smygfotografering under kjolarna i uppåtgående rulltrappor. Så om Tokyo är himlen så kanske det är den lite mer smutsiga biten av himlen? 

/ Sofia

  

4 kommentarer:

  1. Woop woop, välkomna i in i himlen! Vi ses om typ 25 timmar :D

    SvaraRadera
  2. Jippi Tomas! Då frodas vi tillsammans! /Sofia

    SvaraRadera
  3. Åh låter fantastico ju :) de låter gulliga japanerna :D Pusse/Néa

    SvaraRadera
  4. Ni verkar ha det himmelskt! Är otroligt roligt att följa er resa i himlens smutsiga hörn. Kanske du måste köpa såna där "man hair"-strumpbyxor till din kjol innan du åker rulltrappa syrran? Här i en liten del av Sverige som kallas Råneå blåser det storm och det enda man kan roa sig med är att se Lotto på TV. Så ni kan ju gissa! Jag är mäkta avundsjuk! Lev Japan för mig också, krama sakura-träd och pussa små nekos från mig! När ni kommer hem (samtliga) så kommer vi och våldsgästar i Umeå för jag vill höra ALLT! /Lill sistha Emma, även känd som Cat-chips

    SvaraRadera